Judo Takımımızın Başarısı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği üniversitelerarası müsabakalarda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğünün 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetleri kapsamında;

Afyon ilinde gerçekleştirilen Judo Türkiye Şampiyonası müsabakalarında Kocaeli Üniversitesi Judo Takımımız Spor Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Ayşegül Funda ALP antrenörlüğünde katıldığı yarışlarda; Üniversitemiz sporcuları bireyselde;

Kadınlarda, 52 kiloda Ayşe Nur Sülün altın madalya, 48 kiloda Ayşe Öz gümüş madalya, 81 kiloda Batuhan Manay ve +78 kiloda Şeyda Nur Çiçek bronz madalya kazandı. Açık sıklette de müsabakalara katılan Şeyda Nur Çiçek bu kategoride Türkiye Şampiyonu oldu.

Erkeklerde 66 kiloda Cihan Kadir Dalkılıç, 73 kiloda Sedat Durmuş ve 90 kiloda yarışan Behlül Danlı ise sıkletlerinde madalya maçına kadar çıkma başarısını gösterdi. Ayrıca üniversitemiz takım olarak katıldığı MIX kategorisinde aldığı puanlar neticesinde Türkiye İkincisi oldu. Kocaeli Üniversitesi şampiyonada toplamda 2 Altın, 7 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 11 madalya bir de ikincilik kupası elde etti.